Οι νέες δίαιτες για τις οποίες μιλάνε όλοι τώρα

24218135_landscape.limghandler

Η δίαιτα του ζωμού

 

Γεμίστε τις κούπες σας με ζωμό κρέατος για τρεις βδομάδες, αυτό προτείνει η διατροφολόγος Kellyann Petrucci. Πιο συγκεκριμένα επιλέξτε δύο μέρες την βδομάδα που θα καταναλώνετε μόνο ζωμό κρέατος και τις υπόλοιπες θα ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή που θα περιλαμβάνει αποκλειστικά κρέας, ψάρι, αυγά και μερικά φρούτα και λαχανικά. Αυτές τις τρεις βδομάδες αποφύγετε να καταναλώσετε γαλακτοκομικά προϊόντα, δημητριακά, σόγια και ζάχαρη. Η  Kellyann Petrucci υποστηρίζει πως με αυτή τη δίαιτα αφενός θα χάσετε βάρος, αφετέρου ο ζωμός από κρέας θα εμπλουτίσει το φυσικό σας κολλαγόνο, το οποίο με την σειρά του βοηθά στην ενδυνάμωση των αρθρώσεων, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την λείανση της επιδερμίδας.

 

Τα υπέρ: Ο ζωμός κρέατος είναι πλούσιος σε θρεπτικές ουσίες και έχει χαμηλή θερμιδική αξία. Επίσης είναι εύκολο να τον προετοιμάσετε.

 

Τα κατά: Αυτή η δίαιτα δεν μπορεί να εφαρμοστεί από αυτούς που δεν αγαπούν το κρέας και ειδικά το κόκκινο.

 

Η ολιστική διατροφή

 

Ο ειδικός στην ολιστική ιατρική Raphael Kellman επικεντρώνεται στα τρισεκατομμύρια μικρόβια που ζουν και αναπαράγονται στο πεπτικό μας σύστημα και στο πως αυτά επηρεάζουν το βάρος μας, αλλά και την ευεξία μας γενικότερα. Ο ίδιος ενθαρρύνει τον κόσμο να εμμείνει σε μια δίαιτα πλούσια σε προβιοτικά τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση και να ελαττώσει αυτά που έχουν «ανθυγιεινά βακτήρια», συμπεριλαμβανομένων των επεξεργασμένων τροφών, των δημητριακών, των σακχάρων, της γλουτένης, τουλάχιστον για τις τρεις πρώτες βδομάδες της εφαρμογής αυτής της δίαιτας. Υποστηρίζει ότι τα τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνετε άφοβα και άφθονα για να κρατήσετε χαρούμενα τα μικρόβια στο έντερο σας και να κάνουν τη δουλειά τους σωστά είναι τα σπαράγγια, το σκόρδο, τα καρότα, τα πράσα, οι ντομάτες, τα ραπανάκια, τα κρεμμύδια και οι μπάμιες.

 

Τα υπέρ: Μετά τις τρεις πρώτες και δύσκολες βδομάδες, έχετε την δυνατότητα να εντάξετε πάλι στην διατροφή σας πολλά από αυτά που τρώγατε και πριν. Ο οργανισμός σας θα έχει συνηθίσει και θα ακολουθείται μια σωστή διατροφή κατά 70% και μετά από την περίοδο προσαρμογής.

 

Τα κατά: Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητά.

 

Η αλεξίσφαιρη δίαιτα

 

Ο ακρογωνιαίος λίθος αυτής της διατροφής που προτείνει ο Dave Asprey, είναι να αρχίσετε την μέρα σας με έναν καφέ, ο οποίος έχει τον ευρύτερο τίτλο «αλεξίσφαιρος» και ο οποίος περιέχει φυτικό βούτυρο, καρύδα και φοινικέλαιο. Η βασική ιδέα αυτού του καφέ είναι να δώσει το 50%-60% των απαραίτητων θερμίδων που χρειάζεται σε καθημερινή βάση ένα άτομο, το 20% της ημερήσιας πρωτεΐνης και το υπόλοιπο 20% να καλυφθεί από λαχανικά. Ο Asprey λέει πως η λέξη «αλεξίσφαιρος» παραπέμπει στο ότι μέσα στην μέρα θα είστε γεμάτοι ενέργεια και δεν θα βασανίζεστε από λιγούρες.

 

Τα υπέρ: Ο Asprey συνιστά έξι έως έντεκα γεύματα λαχανικών την ημέρα, που θα σας εμπλουτίσουν με φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές δράσεις. Οι φανατικοί αυτής της δίαιτας υποστηρίζουν πως έχουν όντως καταφέρει να ξορκίσουν την επιθυμία για φαγητό.

 

Τα κατά: Όσοι δεν είναι λάτρεις των λιπαρών και των ελαίων μπορεί να μπλοκάρουν και να μην καταφέρουν να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη δίαιτα.

 

 

marieclaire.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *