Το τσάι δεν είναι μόνο για να το πίνεις!

Το τσάι δεν είναι μόνο για να το πίνουμε, μου είπε μία φίλη από το Λονδίνο. Και εγώ δεν έφερα αντίρρηση, ρώτησα όμως και σε τι άλλο μας φαίνεται χρήσιμο… και έμαθα!

Το φακελάκι του τσαγιού, το οποίο μηχανικά το πετάμε, μπορεί να ενυδατώσει το σώμα σας, να διώξει τις άσχημες μυρωδιές, να απαλλάξει από τσιμπήματα εντόμων και να γιατρέψει ακόμα και τα φυτά σας.

  1. Ενυδατώνει το δέρμα σας: Αντί για τα κλασικά αφρόλουτρα με τα χίλια δυο μοσχομυριστά προϊόντα, γεμίστε τη μπανιέρα σας με νερό και ρίξτε μέσα όλα τα χρησιμοποιημένα φακελάκια από τσάι. Ένα τέτοιο «αφρόλουτρο» θα αναζωογονήσει το δέρμα σας, προσφέροντας μοναδική ενυδάτωση. Επιπλέον, τα φύλλα του τσαγιού, έχουν την ιδιότητα να αποκαθιστούν το αφυδατωμένο δέρμα και η αντιοξειδωτική δράση, ειδικά του πράσινου τσαγιού, δίνει νεανική αίσθηση στο σώμα σας.
  2. Διώχνει τους λεκέδες: Γεμίστε το νεροχύτη σας με ζεστό νερό, ρίξτε μέσα τα τηγάνια και τα κατσαρολικά σας και προσθέστε χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού. Οι τανίνες, που περιέχει το τσάι θα εξαφανίσουν τους επίμονους λεκέδες σε χρόνο…μηδέν.
  3. Ετοιμάστε φαγητό για τα φυτά σας:  Ανοίξτε το φακελάκι του τσαγιού και ρίξτε το στο χώμα των φυτών σας, ώστε να απορροφήσουν όλες τις θρεπτικές ουσίες.
  4.  Ξεκουράστε τα μάτια σας:  Η παλιά κλασική μέθοδος με τα φακελάκια από το τσάι στα κουρασμένα μάτια σας θα απομακρύνει την κούραση, τις «σακούλες» και τους μαύρους κύκλους. Τοποθετήστε κρύα τα φακελάκια του τσαγιού και αφήστε τα για 10 λεπτά στα μάτια σας.
  5. Διώξτε τις μυρωδιές:  Ανανεώστε τη μυρωδιά του σπιτιού σας, αφήνοντας φακελάκια τσαγιού εδώ και εκεί. Μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά στο ψυγείο, για να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές των φαγητών, να ψεκάσετε με τσάι το χαλί και τα υφάσματα του σπιτιού σας ή ακόμα και να φτιάξετε μόνοι σας ένα αρωματικό αποσμητικό χώρου, τοποθετώντας σε ένα μπουκάλι νερό, «ξαναβρασμένα» σακουλάκια από τσάι.
  6. Απαλλαγείτε από τσιμπήματα:  Χρησιμοποιήστε τα σακουλάκια σαν κομπρέσα, για να απαλύνετε τον πόνο. Απλά τοποθετήστε στην περιοχή του τσιμπήματος ένα κρύο φακελάκι με τσάι, για να μειώσετε τη φλεγμονή. Το καλοκαίρι θυμηθείτε ότι μπορείτε να κάνετε το ίδιο, αν έχετε καεί από τον ήλιο.
  7. Γυαλίστε τα έπιπλά σας: Ξύλινα πατώματα και έπιπλα χρειάζονται ένα φρεσκάρισμα και ο καλύτερος και υγιεινότερος τρόπος, είναι να βράσετε 6-10 φακελάκια τσαγιού, να τα τοποθετήστε σε έναν κουβά με νερό και έπειτα να σφουγγαρίσετε το πάτωμά σας ή να καθαρίσετε τις επιφάνειες των επίπλων σας με ένα μαλακό πανί.

ipop.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *