6 λόγοι για να κρατάς ημερολόγιο

Το ημερολογίο είναι ο τρόπος με τον οποίο θα καταφέρεις να συγκεντρώσεις τις σκέψεις σου, αλλά και να τις αποσαφηνίσεις. Μπορεί αρχικά να σου φαίνεται αδύνατο να γράφεις καθημερινά οτιδήποτε σου συμβαίνει και σκέφτεσαι, όμως σε βάθος χρόνου τα οφέλη θα είναι τόσα που δεν θα μπορείς να το αποχωριστείς.

Ακολουθούν 6 λόγοι που θα σε πείσουν ότι το να γράφεις στο ημερολόγιό σου κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς είναι πιο σημαντικό από το να πλένεις τα δόντια σου. Περίπου.

– Διατηρείς τις αναμνήσεις σου
Πολλές φορές συγχέουμε ένα περιστατικό που συνέβη σε κάποιον άλλο με αυτό που συνέβη σε εμάς ή πιστεύουμε στην ύπαρξη κάποιου γεγονότος που όμως δεν έγινε ποτέ. Αν όμως γράφουμε καθημερινά τα σημαντικά πράγματα που μας συμβαίνουν, θα αποφύγουμε τέτοιου είδους μπερδέματα και μετά από καιρό θα έχουμε δημιουργήσει τη μικρή μας ιστορία.

– Αποσαφηνίζεις τη σκέψη σου
Οι σκέψεις στο μυαλό μας είναι χιλιάδες και φυσικά δεν αφορούν μόνο εμάς. Το να γράφεις αυτά που σκέφτεσαι σε βοηθάει να μένεις συγκεντρωμένη στα δικά σου προσωπικά γεγονότα και συναισθήματα, να τα εξελίξεις ή να τα λύσεις.

– Παρατηρείς τα συναισθήματά σου
Τα συναισθήματά μας είναι το κύριο κομμάτι της ύπαρξής μας. Είναι ενδείξεις για τα πράγματα εκείνα που «ζητούν» την προσοχή μας. Με το να κρατάς ημερολόγιο γίνεσαι ένα με τα συναισθήματά σου και παρατηρείς τι είναι αυτό που νιώθεις και γιατί αισθάνεσαι έτσι την κάθε δεδομένη στιγμή.

– Δεν ξεχνάς να είσαι ευγνώμων για τα καθημερινά, όμορφα πράγματα που σου συμβαίνουν
Γράψε στο ημερολόγιό σου κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς τρεις λόγους οι οποίοι σε έκαναν να νιώσεις ευγώμων για τη ζωή σου. Έτσι θα αρχίσεις να εκτιμάς ακόμη και τα πιο απλά πράγματα που σου χάρισαν έστω και ένα χαμόγελο μέσα στη μερα.

– Καταγράφεις τα «μαθήματα» που παίρνεις καθημερινά

Πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με πρωτόγνορες καταστάσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αν λοιπόν, καταγράφουμε τις καταστάσεις αυτές, το πώς τις αντιμετωπίσαμε, αλλά και τα αποτελέματά τους, θα καταφέρουμε να μην επαναλάβουμε ενδεχομένως τα ίδια λάθη.

– Λύνεις σημαντικές απορίες σου
Αρχικά πρέπει να γράψεις οτιδήποτε γύρω σου σε κάνει να απορείς και σου δημιουργεί ερωτήματα και μετά να προσπαθήσεις ένα-ένα να τα «απαντήσεις». Καποια στιγμή που θα έχεις καθαρό μυαλό και χρόνο θα μπορέσεις να λύσεις κάθε απορία σου.

 

madamefigaro.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *