AntiGravity® Yoga

Η άσκηση που αψηφά τη βαρύτητα….

H αγαπηµένη µας άσκηση γίνεται συναρπαστική χάρη στη νέα της εξέλιξη, την antigravity yoga που κάνει τον κόσµο του γυµναστηρίου να πετάει.

Με έµπνευση από το  Broadway

Αυτή η νέα επαναστατική τεχνική άσκησης δηµιουργήθηκε από τον χορογράφο εναέριων παρουσιάσεων του Broadway, Christopher Harrison, η οµάδα του οποίου µετράει ήδη 20 χρόνια επιτυχηµένης παρουσίας. Χάρη στο άρτιο σύστηµα εκπαίδευσής της, το οποίο έχει αναγνωριστεί από έγκριτους οργανισµούς στο χώρο του fitness όπως η AFAA (Aerobics & Fitness Association of America), η AntiGravity® Yoga  εισέρχεται πλέον στα γυµναστήρια για να προστεθεί στη νέα ανερχόµενη τάση της γυµναστικής µε αιώρηση.

 

AntiGravity Yoga1

Περί τίνος πρόκειται;

Η τεxνική της antigravity yoga ® συνδυάζει την παραδοσιακή γιόγκα µε εναέριες τέχνες, χορό, γυµναστική και πιλάτες. Με την εξάσκησή της µπορεί κανείς να λάβει όλα τα οφέλη της γιόγκα, χωρίς την επίδραση της πίεσης που ασκείται για να επιτευχθούν οι ίδιες κινήσεις και θέσεις στο έδαφος. Χρησιµοποιώντας τις αρχές της βαρύτητας για τη σωµατική και ψυχική αποσυµπίεση, επιτρέπει τον επαναπροσδιορισµό του σώµατος σε ένα πιο διασκεδαστικό περιβάλλον. Βασικό της εργαλείο είναι τα Hammocks, τα οποία εφευρέθηκαν από τον Harrison, δίνοντας στην τεχνική και το πλήρες της όνοµα antigravity yoga ® Hammock. “Πήρα τον εαυτό µου και την οµάδα µου στον αέρα για να σώσουµε τις αρθρώσεις µας και ανακάλυψα τα καταπληκτικά αποτελέσµατα της αποσυµπίεσης και τις αναστροφές” όπως λέει ο ίδιος. Μάλιστα, διαπίστωσε επίσης ότι µε αυτόν τον τρόπο ενίσχυσε τον πυρήνα και το άνω µέρος του σώµατος. Πρόκειται για ένα δοµικό ύφασµα, το οποίο λειτουργεί σαν κούνια µε αντοχή πάνω από 2000 κιλά και το οποίο συνδέται στο ταβάνι από δύο σηµεία στήριξης.

 

Fan σε όλο τον κόσµο

Συνδυάζοντας την ψυχαγωγία µε την άσκηση, η τεχνική της antigravity yoga ® έχει καταφέρει µέσα σε τρία µόλις χρόνια να επεκταθεί από την Αµερική σε πολλές ακόµα χώρες ανά τον κόσµο όπως: Ηνωµένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ιταλία, Βραζιλία,

Ισπανία, Ελβετία, Ελλάδα, Μεξικό, Νότια Κορέα, Καναδά, Ρωσία, Αυστραλία και Γερµανία ενώ δεν είναι λίγοι και οι celebrity που

την έχουν λατρέψει µε κορυφαία ίσως εκπρόσωπο τη βασίλισσα

της ποπ, Madonna, η οποία επέλεξε την antigravity yoga ®, για να διδάσκεται στην αλυσίδα γυµναστηρίων της, Hard Candy Fitness.

 

Απευθύνσου στους ειδικούς

Προκειµένου να διασφαλιστεί η τεχνική και η ποιότητα στο χώρο γυµναστικής, έχει δηµιουργηθεί ένα αυστηρό πρόγραµµα πιστοποίησης για τους εκπαιδευτές της συγκεκριµένης τεχνικής. Αυτό αρχικά ξεκίνησε µόνο στο Crunch Fitness στις Ηνωµένες Πολιτείες το 2008 και επεκτάθηκε σε όλες τις ΗΠΑ και τον Καναδά το 2009. Σήµερα, υπάρχουν περίπου 300 πιστοποιηµένοι εκπαιδευτές σε όλο τον κόσµο και περίπου 6.000 επαγγελµατίες καθηµερινά σε πάνω από 50 σηµεία πώλησης. Στην Ελλάδα την αποκλειστική αντιπροσώπευση του συστήµατος και της εκπαίδευσης της antigravity yoga ®  έχει η εταιρία A2Z Fitness, όπου και µπορείτε να απευθυνθείτε για περισσότερες πληροφορίες. Το εκπαιδευτικό κέντρο στεγάζεται στο γυµναστήριο hercules fitness club. Μάθε περισσότερα στο www.a2zfitness.gr

 

Μάθε ότι…

– Σε ένα τυπικό µάθηµα antigravity yoga ®, οι εκπαιδευτές καθοδηγούν τους µαθητές µέσα από λεπτοµερείς παροτρύνσεις, που οδηγούν στην απελευθέρωση και την αποσυµπίεση της σπονδυλικής στήλης.

– Η antigravity yoga ® είναι κατάλληλη για άτοµα όλων των ηλικιών και επιπέδων φυσικής κατάστασης.

Με τη συνεργασία του Αντώνη Ζέρβα, Master Trainer TRX, Trigger Point, personal trainer

formamag.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *