Μήπως ο σύντροφός σας είναι ψυχοπαθής; Δείτε τα σημάδια που σας προειδοποιούν.

psixopatheis660

Μπορεί οι πιθανότητες να είναι ελάχιστες, αλλά επειδή οι κοινωνικές αλλαγές είναι συνεχείς… καλό είναι να προσέχουμε για να έχουμε!

palettinoss17

Θέλετε η οικονομική κρίση, θέλετε οι πολλαπλές υποχρεώσεις, θέλετε το άγχος και οι συνεχείς αλλαγές;

Το αποτέλεσμα είναι ότι στο τέλος… κάποια «βίδα θα λασκάρει»!

Μπορεί να τους έχουμε συνηθίσει, κυρίως, από τις ταινίες τρόμου αλλά το να συναναστρεφόμαστε, στην πραγματική μας ζωή, μ’ έναν ψυχοπαθή, είναι μία πρόκληση.

Μπορεί να υπάρχουν λίγοι ψυχοπαθείς εκεί έξω -μόλις το 1% του πληθυσμού- αλλά υπάρχουν σαφείς ενδείξεις που προειδοποιούν ότι ο άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα σας… δεν είναι και τόσο καλά.

Ποιες είναι αυτές;

1. «Φουσκωμένο» εγώ

Εάν ο/η σύντροφός σας φαίνεται υπερβολικά βέβαιος για τις ικανότητές του/της, θα μπορούσε να είναι επειδή είναι ψυχοπαθής. Οι ίδιοι συνηθίζουν να έχουν μια «φουσκωμένη» αντίληψη για τον εαυτό τους, που σημαίνει ότι είτε μπορεί να είναι ναρκισσιστές είτε να έχουν υπερβολική αυτοπεποίθηση για κάτι.

Οι ερευνητές βρήκαν υψηλό αριθμό ψυχοπαθητικών συμπεριφορών σε ανθρώπους που κατέχουν υψηλές, ιεραρχικά θέσεις, στον χρηματοπιστωτικό τομέα.


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio


2. Έχουν «άτακτο» παρελθόν

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η υπερσεξουαλικότητα – ένα χαρακτηριστικό που συνδέεται με την ύπαρξη περισσότερων σεξουαλικών εταίρων από το μέσο όρο – συνδέεται με την ψυχοπάθεια. Επίσης η υπερσεξουαλικότητα σχετίζεται με τη σεξουαλική αταξία και την προτίμηση για σεξ χωρίς συναισθηματική δέσμευση.

3. Δεν έχουν την αίσθηση του φόβου

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι ψυχοπαθείς έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε ηρωικές πράξεις, επειδή είναι πιο ατρόμητοι από το μέσο πληθυσμό.

Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι οι ψυχοπαθείς έχουν μειωμένη την αίσθηση του φόβου και του κινδύνου από τους περισσότερους ανθρώπους, ειδικά όταν εστιάζουν σε ένα στόχο που μπορεί να τους ανταμείψει.

palettinoss17
4. Είναι παρορμητικοί

Έρευνα έχει διαπιστώσει ότι οι ψυχοπαθείς είναι πιο πιθανό να ενεργήσουν παρορμητικά, χωρίς να σκεφτούν τις πρώτες πιθανές συνέπειες.

Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι είναι υπερευαίσθητοι στις ανταμοιβές, δημιουργώντας έτσι, μια παθολογική εμμονή για σεξ, κοινωνική θέση και χρήμα.

5. Έλλειψη συμπάθειας για άλλους ανθρώπους

Οι ψυχοπαθείς δεν έχουν ιδιαίτερες συμπάθειες.

Για παράδειγμα, και σύμφωνα με έρευνα, αν οι περισσότεροι από εμάς, δούμε κάποιον να χασμουριέται, θα χασμουρηθούμε και εμείς, ενώ οι ψυχοπαθείς όχι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μεταδοτικό χασμουρητό έχει συνδεθεί με την ενσυναίσθηση.

6. Έχουν κακή σχέση με την αλήθεια

Αν συνεχίσετε να διαπιστώνετε ότι ο/η σύντροφός σας, σας λέει ψέματα και μάλιστα με το παραμικρό, θα μπορούσε να είναι ψυχοπαθής.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, όπως έχουν αποδείξει και έρευνες, οι ψυχοπαθείς λένε πολύ καλύτερα ψέματα από οποιονδήποτε άλλο.


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio


7. Έχουν ελάχιστες άλλες σχέσεις

Η συγγραφέας του βιβλίου A Beautiful, Terrible Thing, Jen Waite,  αναφέρει ότι οι ψυχοπαθείς τείνουν να πηγαίνουν από το ένα άτομο στο άτομο και να καταστρέφουν τις «γέφυρες» τους.

Μπορεί επίσης να μην έχουν καλή σχέση με την οικογένειά τους, και να μετρούν μία σειρά από «σπασμένες» φιλίες.

protothema.gr


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettinoss17

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *