«Πάγωσε» το χρόνο!

Ο χρόνος μπορεί να γίνει σύμμαχός σου. Τα σημάδια γήρανσης είναι στο χέρι σου να σβηστούν αρκεί να επιλέξεις τον κατάλληλο τρόπο ζωής.

 

 

Νερό, το πολύτιμο

Το νερό αποτελεί ζωτικό στοιχείο του δέρματος και η μείωση του αποθέματός του συνδέεται με τη διαδικασία της γήρανσης. Όταν δεν της προσφέρεις την απαραίτητη υγρασία, η επιδερμίδα σου γίνεται λιγότερο ελαστική και «σπάει» ευκολότερα.

Η θρέψη των κυττάρων βασίζεται στο νερό και όλα τα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικές ουσίες μεταφέρονται σε αυτά μέσω του αίματος, το οποίο έχει ως βασικό συστατικό του το νερό. Ένα υγιές δέρμα αποτελείται περίπου από 70% νερό.

 

Φάε «αντιγηραντικά»

Πέρα από το νερό η διατροφή σου μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις νέα και φρέσκια. Στο καθημερινό σου διαιτολόγιο πρόσθεσε:

– 3-6 αμύγδαλα.  είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε η οποία έχει αντιοξειδωτική δράση και εμποδίζει τις ελεύθερες ρίζες να αναπτυχθούν.

– 1/2 κουταλιά λιναρόσπορου. Σύμφωνα με το British Journal of Nutrition συμβάλλει στην ενυδάτωση των κατώτερων στιβάδων του δέρματος και στην αποφυγή δημιουργίας τοπικών ερεθισμών.

– 1 ποτήρι χυμό ρόδι. Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες που συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος και στη μικροκυκλοφορία.

Επίσης μία φορά την εβδομάδα φάε λιπαρό ψάρι. Επίλεξε σαρδέλα που είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία ρυθμίζουν τη δομή του δέρματος, την ελαστικότητά του και τη λειτουργικότητα των κυτταρικών μεμβρανών.

 

Τα πολύτιμα συστατικά:

– Υαλουρονικό οξύ: Είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα συστατικά στο χώρο της κοσμετολογίας καθώς δεσμεύει μεγάλες ποσότητες υγρασίας και συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου ενώ παράλληλα προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. Περά από τις καλλυντικές φόρμουλες το συναντάμε και σε συμπληρώματα διατροφής.

– Ρετινόλη: Είναι μια μορφή της βιταμίνης Α, η οποία είναι γνωστή για την προστατευτική δράση της στην επιδερμίδα. Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και προλαμβάνει τη δημιουργία βαθιών ρυτίδων.

– Συνένζυμο Q10: Πρόκειται για ένα ένζυμο που προστατεύει τα κύτταρα της μεμβράνης της επιδερμίδας, αναπλάθοντας το γηρασμένο δέρμα και τις ρυτίδες.

– Βιταμίνη Ε: Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό, που καταπολεμά τη βλαβερή δράση των ελεύθερων ριζών. Επίσης, προστατεύει την επιδερμίδα μας από τη ζημιά που προκαλεί η UV ακτινοβολία.

– Πεπτίδια: Στα προϊόντα κοσμετολογίας χρησιμοποιείται πάντα ένα μείγμα πεπτιδίων, τα οποία αυξάνουν την παραγωγή του κολλαγόνου από τους ινοβλάστες. Επίσης βοηθούν την επιδερμίδα να αποκτήσει ομοιόμορφη όψη.

Τα έξυπνα tips

– Ο καλός ύπνος είναι πηγή νεότητας και μπορεί να σε κάνει να μοιάζεις με την Ωραία Κοιμωμένη, ακόμα και όταν είσαι ξύπνια. 8 ώρες ύπνου καθημερινά βοηθούν τον οργανισμό να χαλαρώσει και να παράγει μια αυξητική ορμόνη, η οποία ευθύνεται για την παραγωγή του κολλαγόνου.

– Ξέχνα τα αλμυρά. Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού (νατρίου) προκαλεί κατακράτηση υγρών, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται οίδημα στο πρόσωπο (αλλά και στο σώμα).

– Μην ξεχνάς το ντεμακιγιάζ. Καθάριζε καθημερινά το πρόσωπο σου καθώς μια νύχτα με μακιγιάζ ισοδυναμεί με μια μέρα extra γήρατος.

– Σβήσε το τσιγάρο. Η νικοτίνη προκαλεί πρόωρες ρυτίδες, καθώς επιτείνει τη διάσπαση του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

formamag.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *