Ποια γραβάτα με ποιο πουκάμισο;

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την περνάς μπροστά στον καθρέφτη αλλάζοντας γραβάτες. Φτιάξαμε τον πλήρη οδηγό των πιο safe συνδυασμών.

Ακόμη και αν τα πουκάμισα, οι γραβάτες και τα κοστούμια δεν είναι το φόρτε σου, έρχεται κάποια στιγμή που θα κληθείς να τα φορέσεις. Η στιγμή αυτή κατά πάσα πιθανότητα είναι τώρα, στην περίοδο των γιορτών, που τα καλέσματα σε σπίτια, τραπέζια, συγκεντρώσεις, ρεβεγιόν και βραδινές εξόδους αυξάνονται γεωμετρικά. Αντί λοιπόν να ξύνεις το κεφάλι σου με απορία μπροστά στη ντουλάπα σου για να καταλήξεις και φέτος να φοράς μονόχρωμο πουκάμισο με μονόχρωμη γραβάτα, εμείς σου προτείνουμε δέκα συνδυασμούς που δεν πρόκειται να σε εκθέσουν στιλιστικά.

 

Λευκό πουκάμισο

Ταιριάζει με…

Κλασική ριγέ γραβάτα

Με διαγώνιες ρίγες, σε οποιοδήποτε χρωματικό συνδυασμό, εφόσον το φόντο σου είναι τόσο ουδέτερο. Προτίμησε το μεταξωτό ύφασμα που γυαλίζει διακριτικά.

Γραβάτα με μοτίβα

Πουά, νεκροκεφαλές, τετράγωνα, τρίγωνα, κάλαντα. Δεν έχει σημασία ποιο pattern θα διαλέξεις, αρκεί να είναι μικρό και διακριτικό ώστε να δίνει από μακριά την εντύπωση των κομψών polka dots

Καρό γραβάτα

Εδώ θα πρέπει να φανείς προσεκτικός και να μην επιλέξεις ένα busy καρό που παραπέμπει σε εξοχή. Τα μικρά πτι καρό ή τα έντονα φαρδιά είναι προτιμότερα, ειδικά αν οι αποχρώσεις τους είναι εορταστικές.

Πλεκτή γραβάτα

Το μεγαλύτερο hit των τελευταίων σεζόν, δείχνει πιο μοντέρνα από οτιδήποτε άλλο και ταιριάζει στους χειμερινούς μήνες. Φρόντισε το ύφασμα της να είναι είτε από πολυτελές μαλλί ή κασμίρ, είτε από μετάξι, ώστε να γυαλίζει διακριτικά.

Μαύρη γραβάτα

Έχει δώσει το όνομά της σε ολόκληρη κατηγορία dresscode: αν η πρόσκλησή σου γράφει “black tie”, η περίσταση σηκώνει την βασίλισσα του formalwear, τη μαύρη βραδινή γραβάτα.

 

Ριγέ πουκάμισο

Ταιριάζει με…

Μονόχρωμη contrast γραβάτα

Πάνω σε ένα ριγέ φόντο, η μονόχρωμη γραβάτα είναι η πιο ασφαλής επιλογή. Για να είναι και η πιο πετυχημένη, φρόντισε να παίξεις με τις αντιθέσεις: σκούρα γραβάτα αν η ρίγα είναι ανοιχτόχρωμη και το αντίστροφο.

Γραβάτα με ρίγες

Οι πιο συντηρητικοί, θα φροντίσουν να υπάρχει μέσα στην γραβάτα το χρώμα της ρίγας του πουκάμισου. Οι πιο θαρραλέοι θα παίξουν σε εντελώς διαφορετικές αποχρώσεις. Όλοι όπως πρέπει να θυμούνται πως η αντίθεση στα πάχη είναι απαραίτητη. Αν η ρίγες του πουκάμισου είναι λεπτές, της γραβάτας ας είναι φαρδιές. Πιο cool επιλογή για φέτος είναι το πουκάμισο με κάθετε ρίγες συνδυασμένο με γραβάτα με οριζόντιες.

Γραβάτα με μοτίβα

Σε αντίθεση με το λευκό πουκάμισο, που μπορείς να παίξεις με όποια χρώματα θέλεις, εδώ καλό είναι να υπάρχει μια χρωματική συνάφεια. Οι ρίγες του πουκάμισο καλό είναι να βρίσκονται στην ίδια χρωματική οικογένεια (κι ας είναι σε άλλο τόνο) είτε με τα μοτίβα της γραβάτας, είτε με το φόντο της. Προτιμότερο είναι το δεύτερο, ώστε τα μοτίβα να ξεχωρίζουν αμέσως στο μάτι.

 

Καρό πουκάμισο

Ταιριάζει με…

Μονόχρωμη γραβάτα

Για να δώσεις ένα γιορτινό τόνο στο συνδυασμό, φρόντισε η γραβάτα να είναι διακριτικά γυαλιστερή και να έχει ανάγλυφη υφή.

Ριγέ γραβάτα

Αρκεί οι ρίγες να έχουν κάποια χρωματική σχέση με τα καρό και να είναι και αυτή τη φορά φαρδιές ώστε να αποφύγεις ένα υπερβολικά busy αποτέλεσμα

oneman.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *