Όμορφα και υγιή νύχια.

Οι δουλειές του σπιτιού, το πληκτρολόγιο στο γραφείο, τα απορρυπαντικά, είναι κάποιοι από τους βασικούς εχθρούς των νυχιών μας.

Από την άλλη, δεν είναι πάντα εύκολο να τρέχουμε όλη την ώρα στα nails’s stores, για να μας περιποιηθούν τον καθρέφτη των χεριών μας.

Ας δούμε λοιπόν καλές μου φίλες, τι είναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε μόνες μας, για να διατηρούμε τα νύχια μας σε καλή κατάσταση.
Νύχια μακριά ή κοντά Το ψαλιδάκι για τα νύχια και ο νυχοκόπτης, είναι απαραίτητα μόνο εάν θέλετε να κοντύνετε τα νύχια σας, επειδή είναι πολύ μακριά. Σ’ αυτήν λοιπόν την περίπτωση και αφού τα κόψετε, θα πρέπει να τα λειάνετε στρογγυλεύοντάς τα, με μια μαλακή λίμα για τα νύχια. Το ιδανικό βέβαια είναι, τακτικά να τα κονταίνετε με τη λίμα και να μην χρησιμοποιείτε ψαλιδάκι, νυχοκόπτη ή πενσάκι κοπής.


Ντελικάτη περιποίηση Ο υγιέστερος τρόπος για να λιμάρετε τα νύχια σας, είναι η χρησιμοποίηση μια μεταλλικής ή μια λίμας με κρυστάλλους με ξύλινη ή χαρτονένια λαβή. Είναι καλό να προσέχετε να τα λιμάρετε πάντα προς την ίδια κατεύθυνση, έτσι ώστε να μην καταστρέφετε τις άκρες τους, επειδή στη δομή τους οι ίνες των νυχιών έχουν έναν ορισμένο προσανατολισμό. Εάν τα λιμάρετε μια φορά την εβδομάδα, θα έχετε εύκολα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εάν κάποιο νύχι σας εμφανίσει ρωγμή ή σπάσει, μπορείτε να το περιποιηθείτε με τη λίμα ή αν δεν είναι αρκετό, να το κόψετε λίγο.
Λαμπερή εικόνα Οι ανομοιόμορφες και τραχιές επιφάνειες των νυχιών, μπορούν να λειανθούν με μια στιλβωτική λίμα. Αυτές οι λίμες, θα σας βοηθήσουν για να δώσετε στα νύχια σας μια όμορφη και γυαλιστερή εικόνα. Στα καταστήματα θα βρείτε διάφορους τύπους από τέτοιες λίμες και μπορείτε να διαλέξετε τον τύπο που σας ικανοποιεί.
Συντήρηση και δύναμη Όλες μας ξέρουμε ότι η ομορφιά προέρχεται από μέσα μας. Αυτό φυσικά ισχύει και για τα νύχια μας. Για να έχουμε λοιπόν πάντα νύχια υγιή και ανθεκτικά, χρειάζεται να παίρνουμε βιταμίνη Α (που υπάρχει στα καρότα, στα μπιζέλια, στο συκώτι, στις νιφάδες βρώμης, στη σόγια). Επιπλέον, στα φρούτα, στα πράσινα λαχανικά, στο μαύρο ψωμί και στα καρύδια, υπάρχουν άλλες βιταμίνες και απαραίτητα ανόργανα άλατα, που βοηθούν στο μεγάλωμα των νυχιών.

fe-mail.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *