Μαθαίνω να αγαπώ τον εαυτό μου

Ζούμε σε μία εποχή ταχύτητας και έλλειψης ουσιαστικής ανθρώπινης επαφής. Ζούμε στην εποχή του σεξ και όχι του έρωτα.

Σεξ ή έρωτας; Μεγάλο το ερώτημα. Ναι, είναι αλήθεια και ότι το σεξ έχει πολλά οφέλη. Κυρίως σε φυσικό επίπεδο. Κατ’αρχας αυξάνει την οκυτοκίνη, μια ορμόνη η οποία ανεβάζει την διάθεση. Αποφορτίζει από το στρες, ανεβάζει τα επίπεδα της DHEA, της ορμόνης που αποθηκεύεται στα επινεφρίδια και βοήθα στην καλή συντήρηση της επιδερμίδας, ανεβάζει τα αντισώματα και άλλα πολλά.
Αλλά εδώ έρχεται το μεγάλο ερώτημα. Πως ουσιαστικά σας «τρέφει» μια σκέτη σωματική επαφή;
Η δύναμη του έρωτα και της ουσιαστικής βοήθειας που μπορεί να πάρει ένα ανθρώπινο σύστημα από αυτόν, βρίσκεται στην επαφή. Την εμπιστοσύνη. Την οικειότητα. Και τα τρία θέλουν καιρό για να εδραιωθούν ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Ο έρωτας δεν εξισορροπεί μόνο τις ορμόνες σε ένα σώμα, αλλά εξισορροπεί γενικά το συναίσθημα και το πνεύμα. Εκπαιδεύει τον ψυχισμό μας στην έκφραση ανωτέρων ποιοτήτων όπως το «μοίρασμα» και τη δέσμευση.
Το σεξ από την άλλη είναι πιο εύκολο. Δεν χρειάζεται να ξεβολευφτείς καθόλου από τον μικρόκοσμο σου, από τον εγωισμό σου και πάνω από όλα από το φόβο να δοθείς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως χάνεις τον εαυτό σου. Είναι όμως σημαντικό να θυμάστε πως στον υγιή έρωτα μπαίνεις μόνο όταν έχεις ωριμάσει ψυχικά. Όταν είσαι σε εσωτερική αρμονία. Όταν έχεις τόσα που σου περισσεύουν. Τότε «καλείς» γιατί έχεις να δώσεις.
Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είμαστε μόνο σώμα και πως χρειάζονται πολλά ακόμα για να είμαστε σε αρμονία, τότε θα αισθανθούμε αληθινά ότι η συνάντηση ενός άνδρα και μιας γυναίκας, είναι κάτι ιερό και με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να γεφυρώσουμε την αντίθετη πολικότητα ανάμεσα μας.
Άμεσα αυτό, μπορεί να οδηγήσει και τους δύο, σε βαθιά ταξίδια αυτογνωσίας.
Όλα αυτά φαίνονται υπέροχα, πως όμως μπορούν να ευωδώσουν στη ζωή μας; Με μία μόνο κίνηση. Να αρχίσουμε να μας αγαπάμε. Είναι αδύνατον να έλξουμε οποιονδήποτε ο οποίος θα μας αγκαλιάσει με σεβασμό αν δεν αγαπάμε εμείς τον εαυτό μας. Και το θεωρώ ευνόητο να καταλάβετε ότι ακόμη και να τον έλξετε δεν θα μπορέσετε να τον κρατήσετε για πολύ.
Δεν μπορείτε να έλξετε κάτι που δεν έχετε βιώσει έστω και σε ένα ελάχιστο ποσοστό. Γιατί πολύ απλά το σύστημα σας, δεν ξέρει τι είναι αυτό, πως να το αναγνωρίσει, πως να το εκφράσει. Αν δεν φροντίζω εγώ η ίδια τον εαυτό μου γιατί να το κάνει κάποιος άλλος για μένα; Προσέξτε πώς η επιλογή του κάθε συντρόφου ενώ «φαίνεται» διαφορετική κατά «βάθος» είναι πάντα η ίδια. Και καταλήγετε να εισπράττετε μία κοινή επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά που σας πληγώνει.
Αρχικά θα πρέπει να μάθετε να φροντίζετε τον εαυτό σας. Θα σας πρότεινα να αρχίσετε με απλές ασκήσεις αποδοχής. Όπως: κάθε πρωί μετά το ντους να απλώνετε την ενυδατική κρέμα στο σώμα σας με αγάπη και φροντίδα, σαν το δέρμα σας να είναι από πορσελάνη. Επιτρέψτε στο σώμα σας να αισθανθεί ότι το νοιάζεστε.
Σταθείτε μπροστά στον καθρέπτη, κοιτάξτε τον εαυτό σας στα μάτια και πέστε του λόγια αγάπης όπως «Αξίζω την αγάπη», «Είμαι ένα υπέροχο πλάσμα που δικαιούμαι να αγαπήσω και να αγαπηθώ απόλυτα».
Ο ροδονίτης είναι ένα ορυκτό που θεραπεύει τα βαθιά συναισθηματικά σοκ. Είναι δύσκολο να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, αφήνοντας μέσα μας να πάλλονται μνήμες που μας επηρεάζουν αρνητικά. Η υπέροχη, θερμή ενέργεια του ροδονίτη μπορεί να σας βοηθήσει να ξεμπλοκάρετε από αυτές. Κρατήστε τον στα χέρια σας, θυμηθείτε μία κατάσταση που σας πονάει και με δύναμη αφήστε τη φωνή σας να βγάλει προς τα έξω την ένταση που τόσο καιρό κρατούσατε μέσα. Αν σας βοηθάει να μιλήσετε, να κινήσετε το σώμα σας έντονα, κάντε το. Το σώμα μας είναι μία ολόκληρη αποθήκη που αν δεν έχουμε σύνεση στο τι τελικά μαζεύουμε θα γίνει ακατάστατη και βρώμικη. Συνεχίζοντας την τεχνική, αφού έχετε νιώσει ότι έχετε αποφορτιστεί από την ένταση, ακουμπήστε το ροδονίτη στην καρδιά σας και αφήστε τα κύματα αγάπης του να διοχετευθούν μέσα σας. Στη συνέχεια επαναλάβετε την τεχνική, περνώντας όσες αρνητικές συναισθηματικές μνήμες νιώθετε ότι θέλετε να αποφορτίσετε από μέσα σας μέχρι να νιώσετε καθαρή.
Φροντίστε τη καθημερινή σας διατροφή με σεβασμό για το σώμα σας και την ενέργειά σας προσθέτοντας τροφές που σας ενδυναμώνουν. Γιατί ένα δυνατό σώμα μπορεί να στηρίξει ένα δυνατό πνεύμα και αντίστροφα. Σας προτείνω: χαρουπόμελο, ταχίνι, μέλι, ανάλατοι ξηροί καρποί αποτελούν ένα υπέροχο ξεκίνημα για τη μέρα σας. Οι σπόροι κακάο μαζί με μία κουταλιά μέλι και λίγη κανέλα είναι ένα εξαιρετικά τονωτικό σνακ.
Εσείς είστε που θα δώσετε την εκκίνηση στη διαφορετική ενέργεια να μπει στη ζωή σας. Ξεκινήστε από σήμερα.
Shakila Ιωάννα Μπράτη
Ολιστική Ενεργειακή Θεραπεύτρια
elle.gr
Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *