Οι πιο συνηθισμένοι αστικοί μύθοι για το αδυνάτισμα

Όλοι τους έχουμε ακούσει, κάποιοι τους έχουν δοκιμάσει, κανείς δεν  αδυνάτισε

Η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε ακούσει ανορθόδοξες μεθόδους αδυνατίσματος  και πολλοί έχουμε προσπαθήσει να τις εφαρμόσουμε. Καταρχήν μπορεί, τις πρώτες  μέρες, να έχουμε δει αποτελέσματα, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, κάθε  φορά που αλλάζουμε δραματικά τις διατροφικές μας συνήθειες, θα δούμε και αλλαγή  στη ζυγαριά. Μακροπρόθεσμα, όμως; Σύμφωνα με τους ειδικούς, κανένας τρόπος  διατροφής δεν είναι αρκετά καλός, αν δεν μπορούμε να τον ακολουθήσουμε, και να  είμαστε υγιείς, για την υπόλοιπη ζωή μας. Παρακάτω, διαβάστε τους 4 συνηθέστερους αστικούς μύθους για απώλεια βάρους.

1) Η διατροφή της ομάδας αίματος Όποια κι αν είναι η  ομάδα αίματός σας, δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι, οποιαδήποτε ομάδα  τροφών, θα σας κάνει να αδυνατίσετε ευκολότερα. Η ομάδα αίματος έχει να κάνει με  τους υποδοχείς των ερυθρών αιμοσφαιρίων μας και όχι με το τι πρέπει και τι δεν  πρέπει να τρώμε.

2) Μπορούμε να χάσουμε βάρος αποκλείοντας οποιαδήποτε ομάδα τροφών  από την διατροφή μας Μακάρι να ήταν αλήθεια. Αλλά η απόκλιση  υδατανθράκων/ ζάχαρης/ λιπαρών από τη διατροφή μας (και η κατανάλωση, σε  απεριόριστες ποσότητες, άλλων τροφών) μπορεί να κάνει τον οργανισμό μας να μην  αφομοιώνει καλά τις τροφές που καταναλώνουμε, ή και να τον εθίσει σε αυτές. Για  παράδειγμα, αν αποκείσετε από την διατροφή σας τους υδατάνθρακες, μπορεί να  καταλήξετε να καταναλώνετε μεγαλύτερες ποσότητες λίπους.

3) Η κατανάλωση του ίδιου φαγητού, καθημερινά, θα μας βοηθήσει αν  χάσουμε βάρος Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα της μεθόδου είναι η  φρουτοφαγία αλλά και η δίαιτα της λαχανόσουπας. Όλες τα προσπαθήσαμε. Υπάρχουν  δεκάδες λόγοι για τους οποίους αυτή η μέθοδος είναι λάθος, αλλά ένας είναι ο  προφανέστερος: η βιωσιμότητα. Κατά πόσο, δηλαδή, μπορεί κανείς να συνεχίσει να  καταναλώνει το ίδιο φαγητό. Ελάχιστοι είναι οι άνθρωποι που θα αντέξουν να το  διατηρήσουν για πάνω από δύο ημέρες.

4) Αποκλείστε από την διατροφή σας την γλουτένη Το να  αποκλείσετε από την διατροφή σας όλα τα τρόφιμα που φτιάχνονται από σιτάρι δεν  ωφελεί στην απώλεια βάρους- με εξαίρεση τις περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν  διαγνωστεί με δυσανεξία στο συγκεκριμένο συστατικό, αλλά ακόμα και σε αυτή την  περίπτωση, είναι πιθανότερο να είχατε ήδη χάσει βάρος, εξαιτίας συμπτωμάτων όπως  η διάρροια που θα είχατε μετά την κατανάλωση των συγκεκριμένων τροφών. Εάν, αποκλείοντας την γλουτένη, είδατε διαφορά στη διατροφή σας, αυτό μπορεί να  οφείλεται αποκλειστικά στην μείωση της κατανάλωσης των θερμίδων.

Πηγή: http://www.queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *