Παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Νέα Υόρκη: Κινηματογραφική εμπειρία ζωής!

New York, New York… Η πόλη που την έχουμε θαυμάσει άπειρες φορές μέσα από παλιές και καινούργιες ταινίες, ή μέσω τηλεοπτικών σειρών… Είναι η πόλη, που μόλις την περπατήσεις, μόλις βρεθείς ανάμεσα στις γνώριμες εικόνες της, νιώθεις λες και είσαι εσύ ο πρωταγωνιστής του δικού σου φιλμ, της δικής σου ιστορίας. Το να βρεθείς σε αυτή την πόλη, της παραμονή της Πρωτοχρονιάς, είναι μια εμπειρία που σου μένει ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό.

Times Square

Κάθε χρόνο, όταν το ρολόι πλησιάζει στα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου, τα μάτια όλου του κόσμου στρέφονται, ακόμη μια φορά, στα εκθαμβωτικά φώτα και την έντονη ενέργεια της Times Square. Η προσμονή κορυφώνεται! Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο συμβολικό κέντρο της Νέας Υόρκης, έχει γίνει πια, κάτι παραπάνω από ένας απλός εορτασμός, είναι πλέον, μια παγκόσμια τελετουργία.

Ο κόσμος κρατά την αναπνοή του και όταν το ρολόι χτυπήσει 12… ξεσπά σε πανηγυρισμούς! Η φημισμένη μπάλα κατεβαίνει από τον ιστό της σημαίας (η κάθοδος διαρκεί 60 δεύτερα ώστε να σηματοδοτήσει την αντίστροφη μέτρηση), ενώ ένα εκατομμύριο κόσμος που μαζεύεται κάθε χρόνο στην πλατεία (και ένα, περίπου, δισεκατομμύριο το παρακολουθεί σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω των τηλεοπτικών τους δεκτών) αναμένουν με κομμένη την ανάσα την υποδοχή του νέου χρόνου και ξεσπούν σε επευφημίες με το τέλος της αντίστροφης μέτρησης. Όπως κάθε χρόνο, ούτε και φέτος θα λείψουν οι τόνοι πολύχρωμου κομφετί που δίνει μια ακόμη πιο εορταστική πινελιά στην εκδήλωση!

Όλος ο κόσμος, γίνεται μια παρέα, αγκαλιές, φιλιά, ευχές για ευτυχία, υγεία, ενότητα και ειρήνη για τον χρόνο που μόλις αντικρίζει την ανθρωπότητα, είναι οι εικόνες που θα αντικρίσει κάποιος που θα βρεθεί στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Φυσικά, οι εορταστικές εκδηλώσεις, δεν λαμβάνουν χώρα μόνο λίγες ώρες πριν τον αποχαιρετισμό του παλαιού έτους. Από πολύ νωρίς το πρωί, η Times Square θα γίνει για εσάς ένας υπαίθριος πολυχώρος, με γνωστούς ποπ καλλιτέχνες και όχι μόνο, να είναι εκεί, για να φροντίσουν για τη διασκέδαση και τη ψυχαγωγίας σας.

Το πάρτι συνεχίζεται!

Λίγο μετά την αλλαγή της χρονιάς, το καλύτερο που θα έχετε να κάνετε είναι να συνεχίσετε τη διασκέδασή σας, στα πολλά κλαμπ και μπαρ που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την Times Square. Όσον αφορά τα χρήματα που θα χρειαστείτε για αυτή σας την έξοδο, να ξέρετε πως όλα εξαρτώνται από τα δικά σας γούστα και από τα χρηματικά σας διαθέσιμα.

Εξάλλου, η Αμερική, φημίζεται για το γεγονός πως ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει οτιδήποτε, αρκεί να το θελήσει! Έτσι και εσείς, μπορείτε να κλείσετε το τραπέζι σας στο μαγαζί που επιθυμείτε και ανάλογα με την οικονομική σας δυνατότητα, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας newyearsevecentral.com, ώστε να μη βρεθείτε τελευταία στιγμή προ εκπλήξεων!

Τι να δείτε:

Ένα εντυπωσιακότατο δέντρο στο Rockefeller Center! Έξω από το εν λόγω συγκρότημα κτιρίων, τις μέρες των Χριστουγέννων στολίζεται ένα νορβηγικό δέντρο ύψους 22,5 μέτρων με 27 μέτρα πλάτος, το οποίο αποτελεί και το επίσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης και το επισκέπτονται περίπου 250.000 κόσμος κάθε χρόνο!

Κοντά, στήνεται ένα τεράστιο υπαίθριο παγοδρόμιο στο οποίο μπορείτε να τεστάρετε τις ικανότητές σας στην… ισορροπία, αλλά και να διασκεδάσετε πάρα πολύ. Μάλιστα, ανάλογα με το ποιον θα επιλέξετε να επισπευτείτε την πόλη, το σημείο αυτό μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ρομαντικό!

Για του λάτρεις της τεχνολογίας, το κατάστημα της Apple Store, σίγουρα αποτελεί ένα είδος… ναού! Αν το επισκεφτείτε, θα μπορέσετε να θαυμάσετε όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα της εν λόγο εταιρίας, να ψωνίσετε high-tech δώρα και να θαυμάσετε όλα τα καινούργια μοντέλα της. Φυσικά, μην ξεχάσετε να δείτε από κοντά το ολόχρυσο λάπτοπ της εταιρίας που δεσπόζει στο κατάστημα!

Νιώστε την πόλη!

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το διάσημο Μητροπολιτικό Μουσείο, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης που με νέα έδρα γιορτάζει φέτος 75 χρόνια λειτουργίας ή το Μουσείο της Πόλης της Νέας Υόρκης, όπου η ιστορία της ξεδιπλώνεται ανάμεσα στους πίνακες, τις φωτογραφίες, τα κοστούμια, παιχνίδια, και άλλα αντικείμενα που στεγάζει στις αίθουσες του. Είναι πραγματικά δύσκολο να απαριθμήσει κανείς τις δυνατότητες που προσφέρει αυτή η πόλη σε ό, τι φανταστείτε! Μπορείτε να «χαθείτε» μέσα στα κολοσσιαία καταστήματα Saks, Macys και Bloomingdales ή αν προτιμάτε να ζήσετε έντονα στο ρυθμό της πόλης, συνιστούμε να περπατήσετε στους δρόμους της όσο αντέχετε…

Το άγαλμα της Ελευθερίας

Δεν θα μπορούσατε, αν βρεθείτε στη Νέα Υόρκη, να μην επισκεφτείτε το πασίγνωστο άγαλμα της Ελευθερίας. Είναι ένα ψηλό άγαλμα, το οποίο εικονίζει την Ελευθερία ως γυναικεία μορφή και βρίσκεται σε ένα νησάκι στην είσοδο του λιμανιού της Νέας Υόρκης. Το αμερικανικό Κογκρέσο αποφάσισε να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο νησάκι, από όπου είναι ορατό σε όποιον μπαίνει ή βγαίνει από το λιμάνι της Νέας Υόρκης και εγκαινιάστηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1886.

Το άγαλμα ζυγίζει 225 τόνους και καλύπτεται από ένα περίβλημα χαλκού. Το ύψος του, χωρίς τη βάση, είναι 46,5 μέτρα, ενώ με τη βάση διπλασιάζεται. Στο εσωτερικό του, 168 σκαλιά επιτρέπουν την άνοδο στο κεφάλι και άλλα 54 στο χέρι, που κρατάει τον πυρσό.

Με την επίσκεψή σας, θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στη βάση του, που φιλοξενεί από το 1972 το Μουσείο Μετανάστευσης, καθώς και στα πολλά μαγαζιά που βρίσκονται στο υπόλοιπο εσωτερικό του.

 

Που να ψωνίσετε

Η πόλη αυτή είναι φτιαγμένη για να… ψωνίζετε! Η 5η Λεωφόρος θα σας εντυπωσιάσει, αλλά παραμένει «τσουχτερή» όποτε προσοχή! Αυτό όμως, δε σημαίνει ότι όσοι από εσάς δεν μπορείτε να αντέξετε τέτοιου είδους αγορές, πως δεν θα κάνετε τη βόλτα σας για να χορτάσει το… μάτι σας από τις πανέμορφες βιτρίνες των καταστημάτων.

Λίγο έξω από το Μανχάταν είναι το μέρος όπου όλοι μπορούν να βγάλουν τα… απωθημένα τους και να γεμίσουν τα χέρια τους με τσάντες από ψώνια! Εκεί, βρίσκεται το Woodberry, που θα μπορούσε κάποιος να το αποκαλέσει το «χωριό των εκπτώσεων», αφού, όλο το χρόνο –και ειδικά τις γιορτινές μέρες- θα βρείτε τεράστιες εκπτώσεις και προσφορές σε επώνυμα προϊόντα.

Θέατρο Broadway

Όλοι έχουμε ακούσει για τις απίθανες παραστάσεις του θεάτρου Broadway. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι το θέατρο αυτό αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς για την πόλη που το φιλοξενεί. Ο κόσμος που το επισκέπτεται και παρακολουθεί τις παραστάσεις του, κάθε χρόνο, ξεπερνά τον αριθμό των 10 εκατομμυρίων. Το 2011, συγκεκριμένα, το νούμερο αυτό έφτασε τα 12.1 εκ. και τα χρήματα από τα εισιτήρια που κόπηκαν ανέρχονται, για την ίδια χρονιά, στο 1.037 δις δολάρια!

Εκεί, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε αξιέπαινες παραστάσεις, στις οποίες πρωταγωνιστούν ονόματα με τεράστιες καριέρες στην πλάτη τους και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα φύγετε παραπονεμένοι!

Που να μείνετε

– Hilton Times Square: Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο κέντρο της Νέας Υόρκης, σε κοντινή απόσταση από το μουσείο Μαντάμ Τισό, την πλατεία Times Square, και το θέατρο Μπρόντγουεϊ. Διαθέτει εστιατόριο και lounge μπαρ. Το ξενοδοχείο προσφέρει πρωινό σε μπουφέ κάθε πρωί και περιλαμβάνει και γυμναστήριο που λειτουργεί 24 ώρες.

– The Belvedere Hotel: Λειτουργεί από το 1928. Διαθέτει 334 δωμάτια και ξεχωρίζει για την πρωτότυπη διακόσμηση.Τα δωμάτια είναι κλασικά διακοσμημένα, με πρακτικές μίνι-κουζίνες στο χώρο που βοηθούν να νιώσεις σαν στο σπίτι σου.

– The Marcel at Gramercy: Μινιμαλιστικό με γήινες πινελιές πανδοχείο με 97 δωμάτια. Τα δωμάτια είναι κομψά και μοντέρνα δωμάτια και έχουν υπέροχη θέα. Διαθέτει ένα υπέροχο σαλόνι για να χαλαρώσετε από μια μέρα γεμάτη περιηγήσεις.

 

Που να φάτε

– Artisanal: Για εκείνους που ονειρεύονται ένα ρομαντικό και ζεστό χώρο για φαγητό, το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι ιδανικό. Περισσότερες από 250 ποικιλίες τυριών, εκπληκτικά εδέσματα και φοβερά γλυκά σας περιμένουν να τα απολαύσετε.

– Nathan’s Famous: Για τους λάτρεις των hot dog. Αποτελεί κορυφαία επιλογή με παράδοση που κρατά από το 1916. Κάθε Τετάρτη γίνονται διάφορα χάπενινγκ με προσφορές σε ποικιλίες και ποτά.

– Babbo: Ο ιδιοκτήτης Μάριο Μπατάλι, ο οποίος είναι και διάσημος σεφ έχει πολλά εστιατόρια στο Μανχάταν, αλλά το Babbo θεωρείται ένα από τα κορυφαία της περιοχής και αδυναμία του. Σπεσιαλιτέ του τα γεμιστά ραβιόλια και η εξαιρετική spaghetti Milanese.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *