Τα χρώματα και η επιρροή τους στη ζωή μας.

Τα χρώματα επηρεάζουν άμεσα την ψυχοσυναισθηματική μας κατάσταση και φανερώνουν σημαντικά μηνύματα για την προσωπικότητα αλλά και για την φάση που διανύουμε αυτή την περίοδο στη ζωή μας. Η προτίμηση αλλά και οι επιλογές μας στα χρώματα, ασκούν μεγάλη επιρροή στη ζωή μας και μας μεταδίδουν μία συγκεκριμένη μορφή ενέργειας. Αν λοιπόν μέχρι σήμερα νόμιζες ότι τα χρώματα που επιλέγεις στο ντύσιμο, στο μακιγιάζ, στα μαλλιά, στα αξεσουάρ, στην διακόσμηση, στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στο γραφείο αλλά και σε κάθε δραστηριότητά σου,  είναι απλώς τυχαία, έφτασε η στιγμή να μάθεις τι αποκαλύπτουν για την συναισθηματική σου κατάσταση αλλά και με ποιο τρόπο επηρεάζουν την ψυχολογική σου διάθεση και τα συναισθήματά σου …. Μην ξεχνάς ότι το χρώμα είναι ζωή … γι’ αυτό …
«Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα – Νίκος Καζαντζάκης»

Είναι αλήθεια ότι τα χρώματα  …     Είναι η «γλώσσα της ψυχής»….  Η τέχνη της ζωγραφικής μας χαρίζει έμπνευση και μας δημιουργεί πληθώρα συναισθημάτων….     Μπορούν να επηρεάσουν, να αλλάξουν ή ακόμα και να βελτιώσουν την ψυχική αλλά ακόμα και την σωματική μας κατάσταση … Κάποια χρώματα μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε ξεκούραστα, άλλα χρώματα μεταδίδουν  ενεργητικότητα, ενώ όλα τα χρώματα δημιουργούν συγκεκριμένα συναισθήματα …     Αποκαλύπτουν σημαντικά στοιχεία της προσωπικότητάς … . Στην αντίθετη περίπτωση, τα  χρώματα που αποφεύγουμε  ,  φανερώνουν  ποια στοιχεία εκλείπουν από την προσωπικότητά μας.     Έχουν συμβολική σημασία, η οποία αμέσως αναγνωρίζεται από το υποσυνείδητο…      Επηρεάζουν την ροή της ενέργειας….

Τα χρώματα και η ερμηνεία τους Στον παρακάτω χρήσιμο οδηγό χρωμάτων θα λάβεις χρήσιμες πληροφορίες για την ενέργεια που μεταδίδουν τα χρώματα και τι συναισθήματα  που μας προκαλούν. Επιπλέον, το χρώμα που συνηθίζεις να επιλέγεις εσύ ή τα άτομα που σε ενδιαφέρουν, αποκαλύπτουν τα μυστικά της προσωπικότητάς σας. Για να χρησιμοποιήσεις εύστοχα τον οδηγό χρωμάτων, αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

1) Διάβασε όλα τα στοιχεία για το αγαπημένο σου χρώμα, για το χρώμα που επιλέγεις και χρησιμοποιείς περισσότερο στην καθημερινότητά σου!

2) Μάθε όλα τα χαρακτηριστικά που μεταδίδει κάθε χρώμα και χρησιμοποίησε στην καθημερινότητά σου, χρώματα που μέχρι τώρα τα απέφευγες. Για παράδειγμα, αν το τελευταίο καιρό νιώθεις κούραση, εξάντληση και έχεις χάσει την ενεργητικότητά σου, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις το κόκκινο χρώμα στα ρούχα ή στο σπίτι σου!

3) Παρατήρησε τα αγαπημένα σου πρόσωπα και τα χρώματα που επιλέγουν στην καθημερινότητά τους ή ρώτησέ τους ποιο είναι το αγαπημένο τους χρώμα και μάθε όλα τα μυστικά της προσωπικότητάς τους!

Κόκκινο Συμβολίζει: Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει το πάθος, τον ερωτισμό, την ερωτική έλξη, την γονιμότητα, την δύναμη, το κουράγιο, την θέληση, την αποφασιστικότητα, την ταχύτητα, την επιθετικότητα και την ανεξαρτησία. Αντιπροσωπεύει την επαγρύπνηση των φυσικών μας αναγκών, την δράση, την ενέργεια, την ταχύτητα, την το θάρρος αλλά και την επιθετικότητα. Μεταδίδει : Το κόκκινο χρώμα, μεταδίδει ζωντάνια, κέφι ενεργητικότητα και χαρίζει αντοχή και δυναμισμό.  Εναρμονίζει την ενέργεια του σώματος και διεγείρει  τις αισθήσεις. Ανεβάζει την διάθεση και επιπλέον ανοίγει την όρεξη για φαγητό (για αυτό και τα περισσότερα fast food, έχουν κόκκινα στοιχεία στην διακόσμηση τους! ) Αν λοιπόν τον τελευταίο καιρό αισθάνεσαι αδυναμία και θέλεις να αποκτήσεις περισσότερο σθένος και αντοχή, αρκεί να συμπεριλάβεις το κόκκινο χρώμα στη ζωή σου. Επιπλέον, αν η ερωτική σου ζωή κινείται σε χαλαρά ως αδιάφορα επίπεδα, τότε το κόκκινο χρώμα θα φουντώσει την ερωτική σου διάθεση! Προσωπικότητα: Τα άτομα που λατρεύουν το κόκκινο χρώμα και είναι μία από τις πρώτες τους επιλογές είναι δυναμικά, ανεξάρτητα και λατρεύουν το ρίσκο και την περιπέτεια. Διψούν για νέες συγκινήσεις και κυνηγούν κάθε στόχο τους, αψηφώντας τους κινδύνους… Χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι ο εγωισμός και η τάση τους να επιβάλλονται. Θέλουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής και να έχουν την πρωτιά σε κάθε τομέα που δραστηριοποιούνται! Οι φιλοδοξίες τους είναι μεγάλες και αρκετές στιγμές γίνονται ανταγωνιστικοί, γιατί θέλουν πάντα να πετυχαίνουν τους προσωπικούς τους στόχους. Έχουν δυναμισμό  και τους αρέσει να υποστηρίζουν τους γύρω τους και τις περισσότερες φορές έχουν ηγετικό ρόλο σε όλες τις δραστηριότητές  τους… Σε συναισθηματικό επίπεδο, οι άνθρωποι που λατρεύουν το κόκκινο χρώμα, ζουν τα συναισθήματά τους με ένταση και είναι αρκετά οξύθυμοι!

Πορτοκαλί Συμβολίζει: Την ζωντάνια, την χαρά, την χαλαρότητα, τις νέες ευκαιρίες, τις καινούριες επιλογές, την σκέψη, τον ενθουσιασμό, την ασφάλεια, την δημιουργικότητα, την αισθηματική  εκφραστικότητα, την ενθάρρυνση , την ζεστασιά, την αισιοδοξία, την εξωστρέφεια και την συγκαταβατικότητα. Μεταδίδει: Το πορτοκαλί χρώμα  απελευθερώνει την δράση του νου και του σώματος, καταπραΰνει από πόνους, δημιουργεί ανακούφιση, ηρεμία,  κάνει την σκέψη και την δράση πιο δημιουργική  και εκφραστική και βοηθά στην έμπνευση νέων ιδεών. Με την χρήση αυτού του χρώματος στη ζωή μας, μπορούμε να νιώσουμε περισσότερο ήρεμοι και ασφαλής και μπορούμε να δημιουργήσουμε ζεστές, τρυφερές και επικοινωνιακές σχέσεις. Χρησιμοποίησε στην καθημερινότητά σου το πορτοκαλί χρώμα αν  θέλεις να έχεις την ηρεμία και την αφοσίωση, στις δραστηριότητες σου ή ακόμα αν  επιθυμείς να έχεις νέες δημιουργικές ιδέες ή πολύ απλά αν έχεις ανάγκη να βλέπεις τα προβλήματα και τις προκλήσεις γύρω σου με έναν πιο ανάλαφρο τρόπο! Προσωπικότητα: Τα άτομα που το αγαπημένο τους χρώμα είναι το πορτοκαλί, είναι καλόβολα, ήρεμα, κοινωνικά, ευδιάθετα και αρκετά αισιόδοξα. Έχουν φιλική και καλοπροαίρετη διάθεση  και απολαμβάνουν την ομαδική / συλλογική εργασία. Τους αρέσει η παρέα, η διασκέδαση και η καλή ζωή και έχουν τον τρόπο τους να μεταδίδουν αισιοδοξία στους γύρω τους. Είναι τα άτομα που συνηθίζουν να πρωτοστατούν σε μία παρέα και να έχουν πάντα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, σκορπίζοντας χωρίς όρια τις δημιουργικές τους ιδέες. Αρκετές στιγμές χαρακτηρίζονται από αναποφασιστικότητα, γιατί μπερδεύονται εύκολα από τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους! Αποδέχονται τους ανθρώπους γύρω τους, ακριβώς όπως είναι, χωρίς να θέλουν να τους αλλάξουν.

Κίτρινο Συμβολίζει: Το κίτρινο χρώμα, συμβολίζει την γνώση, την ελπίδα, την ευτυχία, την χαρά αλλά και την διασκέδαση.  Ενεργοποιεί το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, το οποίο σχετίζεται με την πνευματικές, λογικές και πρακτικές δραστηριότητες του ανθρώπου. Είναι το χρώμα της έμπνευσης, της ιδέας, της ορθολογιστικής σκέψης, του ενθουσιασμού, της αυτοπεποίθησης και της αισιοδοξίας.  Επιπλέον συμβολίζει το θάρρος, την καρτερικότητα, αλλά και την γενναιοδωρία. Μεταδίδει: Το κίτρινο χρώμα κάνει τα νεύρα ατσάλινα, την σκέψη δυνατή και δημιουργεί κλίμα πνευματικής ευφορίας και έμπνευσης πρακτικών ιδεών, που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση προβλημάτων.  Μεταδίδει επιθυμία για σκέψη, εξερεύνηση, ταξίδι, γνώση και αλλαγή! Χαρίζει αυτοπεποίθηση, καθαρότητα σκέψης, ζωντάνια, κέφι και βοηθά στον γραπτό και προφορικό λόγο.  Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, οι θεραπευτικές ιδιότητες του κίτρινου χρώματος είναι : Αντιμετώπιση στομαχικών διαταραχών, ενεργοποίηση μεταβολισμού, αντιμετώπιση κατάθλιψης, υγιή και καθαρό δέρμα. Αρκεί λοιπόν να εντάξεις το κίτρινο χρώμα στη ζωή σου … Προσωπικότητα: Τα άτομα που αγαπούν και χρησιμοποιούν το κίτρινο χρώμα, είναι ιδιαίτερα έξυπνα, διαθέτουν γνώσεις και λατρεύουν τις νέες εμπειρίες. Έχουν κλίση  στον γραπτό και στον προφορικό λόγο και τους αρέσει ιδιαίτερα η τεχνολογία. Τους αρέσει να αναλύουν κάθε τι που συμβαίνει γύρω τους, γίνονται όμως και ιδιαίτερα κτητικοί με τους ανθρώπους που σχετίζονται.  Παίρνουν πάντα γρήγορες αποφάσεις, γιατί δεν θέλουν να σπαταλούν άσκοπα το χρόνο τους. Είναι αρκετά εκλεκτικοί και προτιμούν να διατηρούν στη ζωή τους λίγους αλλά καλούς φίλους. Με την δύναμη του μυαλού τους, μπορούν να πετυχαίνουν πιο εύκολα τους στόχους τους.  Αρκετές στιγμές κρύβουν τα συναισθήματά τους, γιατί δεν θέλουν να πληγώσουν τους ανθρώπους που είναι γύρω τους.  Είναι σπάταλοι, όμως βρίσκουν πάντα τρόπους για να μη μένουν με άδειο το πορτοφόλι. Το πείσμα και η αναίδεια, είναι δύο από τα μελανά σημεία της προσωπικότητάς τους!

Πράσινο Συμβολίζει: Το χρώμα της φύσης, της βλάστησης, της δημιουργίας και της ζωτικότητας! Το πράσινο, συμβολίζει την ισορροπία, την αρμονία, την δημιουργία, την ανάπτυξη, την άνοιξη, την ανανέωση αλλά και την αναγέννηση. Επιπλέον, το πράσινο χρώμα, αντιπροσωπεύει  την οικογένεια, την σταθερότητα, την ηρεμία, την αφοσίωση, την φροντίδα, την λογική, τις ηθικές αρχές και την ενότητα. Μεταδίδει: Το πράσινο χρώμα, συντελεί στην ψυχολογική ισορροπία και στην συναισθηματική εναρμόνιση. Χαλαρώνει τον άνθρωπο από το στρες και τον βοηθά να δει τη ζωή από μία πιο ήρεμη αλλά και δημιουργική πλευρά.  Είναι το χρώμα  της ξεκούρασης, της άνεσης, της ισορροπίας το οποίο βοηθά την ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα. Κάνει την σκέψη προσγειωμένη και δημιουργεί συναισθήματα αφοσίωσης, ζεστασιάς και γενναιοδωρίας.  Το πράσινο χρώμα, διατηρεί την πίστη στην παράδοση και στα ιδανικά και δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις, για ενότητα και κοινωνικοποίηση. Επιπλέον δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την προσέλκυση, της αγνής, αληθινής αγάπης! Αν λοιπόν τον τελευταίο καιρό έχεις χάσει την ελπίδα σου, βρίσκεσαι σε συναισθηματική υπερένταση, σε διακατέχει η απαισιοδοξία και οι αρνητικές σκέψεις ή αισθάνεσαι ότι είσαι σε στασιμότητα… αρκεί να εντάξεις το πράσινο χρώμα στη ζωή σου! Προσωπικότητα: Τα άτομα που επιλέγουν και δείχνουν προτίμηση στο πράσινο χρώμα, είναι σταθερά, λογικά, πρακτικά και προσγειωμένα στις σκέψεις τους. Έχουν ισχυρά επιχειρήματα στο λόγο τους και κάθε τους πράξη έχει πάντα έναν συγκεκριμένο σκοπό ….Επιθυμούν να έχουν σταθερές σχέσεις στη ζωή τους, γιατί θέλουν να αισθάνονται ότι ανήκουν κάπου… Έχουν ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλο άνθρωπο, για συντροφικότητα και αγάπη και λατρεύουν την οικογένεια. Σέβονται τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις, είναι πιστοί σε αξίες και τους αρέσει να εντάσσονται σε ομάδες με κοινωφελείς στόχους. Είναι πολύ καλοί φίλοι, δίνουν καταπληκτικές συμβουλές και πολλές φορές παίρνουν το ρόλο του ψυχοθεραπευτή ή του «μεγάλου αδερφού» σε κάθε μορφή σχέση τους.

Μπλε Συμβολίζει: Το μπλε είναι το χρώμα της εμπιστοσύνης, της υπευθυνότητας, της τιμιότητας και της πίστης. Συμβολίζει την ηρεμία, την χαλάρωση, τον έλεγχο, την αλήθεια, την κατανόηση, την υπομονή, την φαντασία, την αφοσίωση και την προστασία.  Επιπλέον συνδέεται άμεσα με την επικοινωνία, την αυτοέκφραση αλλά και την φυσιολογική ροή των γεγονότων. Το σκούρο μπλε χρώμα αντιπροσωπεύει την εξουσία και την επιβλητικότητα. Μεταδίδει: Έχει αποδειχθεί ότι το μπλε είναι χρώμα με χαλαρωτικές ιδιότητες και είναι το ιδανικό για την καταπολέμηση του άγχους… Σε όλους μας έχει τύχει να είμαστε προβληματισμένοι και να κοιτάξουμε τα καταγάλανα νερά της θάλασσας, ή να δούμε σηκώσουμε το βλέμμα μας στο γαλάζιο ουρανό και ξαφνικά να νιώσουμε ότι έχει φύγει ένα μεγάλο βάρος από πάνω μας…! Το μπλε χρώμα μας παρασύρει σε σκέψεις και συναισθήματα που χαρακτηρίζονται από ηρεμία, χαλαρότητα και επιθυμία για ονειροπόληση. Δημιουργεί μία γλυκιά νοσταλγία και επίσης και βοηθά στην συναισθηματική εκφραστικότητα. Αν λοιπόν, θέλεις να δημιουργήσεις έναν προσωπικό χώρο, στον οποίο θα χαλαρώνεις, θα σκέφτεσαι, θα κοιμάσαι πιο εύκολα και θα νιώθεις άνετα και ξεκούραστα, αρκεί να βάψεις ένα δωμάτιο του σπιτιού σου σε ανοιχτό μπλε χρώμα…. Προσωπικότητα: Τα άτομα που προτιμούν το μπλε χρώμα, θέλουν να έχουν μία ήρεμη, αρμονική ζωή και απεχθάνονται τις εντάσεις και τους καβγάδες. Επιθυμούν να έχουν τον προσωπικό τους χώρο αλλά και χρόνο σε κάθε τομέα που κινούνται και δραστηριοποιούνται.  Χαρακτηρίζονται από αυτοπειθαρχία, είναι εργασιομανείς και μπορούν χωρίς δυσκολία να επιβάλλονται και να μεταδίδουν τις σκέψεις και τις επιθυμίες τους.  Η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη στη ζωή και στις σχέσεις τους και τις περισσότερες φορές έχουν την τάση, να την χαρίζουν εύκολα και απλόχερα στους ανθρώπους γύρω τους. Θέλουν να επικρατεί στη ζωή τους  η δικαιοσύνη, η ισότητα και επιθυμούν να αισθάνονται απαραίτητοι.  Διατηρούν έναν στενό σύνδεσμο με το παρελθόν, δεν ξεχνούν εύκολα και συχνά αναπολούν τις στιγμές και τα πρόσωπα που χάραξαν στην μνήμη τους τις πιο όμορφες αναμνήσεις.  Τα άτομα που λατρεύουν το μπλε χρώμα, κάνουν τους ανθρώπους γύρω τους να αισθάνονται άνετα και οικεία.

Μωβ Συμβολίζει: Το μωβ χρώμα συμβολίζει την πολυτέλεια, την αρχοντιά, τον πλούτο και το εκλεπτυσμένο γούστο. Επιπλέον είναι ένα χρώμα που συνδέεται με τις ψυχικές δυνάμεις, την προφητεία, τον μυστικισμό, την διαίσθηση, την αυτοκριτική. Αντιπροσωπεύει το άγνωστο, το παράδοξο, το μυστικό και τον έλεγχο. Μεταδίδει: Το μωβ χρώμα είναι ιδανικό για σκέψη, περισυλλογή και διαλογισμό. Δημιουργεί γαλήνια  διάθεση, χαλαρώνει τις ερωτικές ορμές και ηρεμεί από εμμονές και πάθη. Απελευθερώνει το μυαλό από προβληματισμούς και δυσάρεστες σκέψεις και κάνει το πνεύμα δημιουργικό και διαισθητικό. Το σκούρο μωβ χρώμα, χαρίζει σοφία, γνώση, εμπειρία, αφοσίωση και δημιουργεί την άνεση της εύκολης προσαρμοστικότητας. Το ανοιχτό μωβ χρώμα, μεταδίδει την επιθυμία για δώσουμε την αγάπη και την συμπαράστασή μας στους γύρω μας δίχως όρια … Προσωπικότητα: Τα άτομα που αγαπούν το μωβ χρώμα είναι τίμια, συμπονετικά και διαθέτουν ακεραιότητα.  Διαθέτουν  ευαισθησία και η φαντασία τους καλπάζει… γι΄αυτό και πολλές φορές μεγαλοποιούν τα συναισθήματά τους και δραματοποιούν τις καταστάσεις γύρω τους.  Δεν χαρίζουν εύκολα την εμπιστοσύνη τους, διατηρούν πάντα τις επιφυλάξεις τους και προσπαθούν να προφυλάξουν τον εαυτό τους από τις κακοτοπιές. Έχουν το ταλέντο να διακρίνουν τις βαθύτερες σκέψεις και τα συναισθήματα των ανθρώπων που γνωρίζουν και διαθέτουν ισχυρό ένστικτο. Τα λόγια και η συμπεριφορά τους, πολλές φορές γίνονται πηγή έμπνευσης για τους γύρω τους και έχουν τον τρόπο να ενθαρρύνουν τον κόσμο γύρω τους!  Επιζητούν στιγμές μοναξιάς, σκέψης και περισυλλογής και δεν τους τρομάζει η ιδέα να μείνουν για αρκετό καιρό μόνοι, χωρίς ερωτικό σύντροφο.  Η βαθύτερη ανάγκη τους είναι να επικρατεί στη ζωή τους η συναισθηματική ασφάλεια, η σταθερότητα και η τελειότητα!

Φούξια Συμβολίζει: Την παγκόσμια αρμονία, την αγάπη, την συναισθηματική ισορροπία, την ψυχολογική υποστήριξη, την ενθάρρυνση, το κοινωφελές έργο, την δημιουργικότητα, την τέχνη, το ταλέντο. Μεταδίδει: Το φούξια χρώμα μεταδίδει συναισθήματα ευχαρίστησης, εκτίμησης, θαυμασμού και αισιοδοξίας. Προσελκύει τα βλέμματα, προκαλεί και ωθεί στην άμεση δράση! Αυτό το χρώμα, ενισχύει την πνευματική δύναμη και ωθεί στην εύρεση του σκοπού και του δρόμου που πρέπει κάποιος να επιλέξει στη ζωή του για να φτάσει στον επιθυμητό στόχο.  Προκαλεί συναισθήματα παρορμητικότητας, αυθορμητισμού και κάνει νου και σώμα να λειτουργεί με πολυμήχανη αλλά και οργανωμένη διάθεση.  Με την χρήση του φούξια χρώματος, θα καταφέρεις να αναλάβεις δράση και να γίνεις σαν μια «γροθιά» με τα πρόσωπα που αγαπάς, κατακτώντας την εκτίμηση, τον σεβασμό και την ενότητα. Προσωπικότητα: Τα άτομα που έχουν ως αγαπημένο χρώμα το φούξια, διαθέτουν ζωηρή φαντασία, δημιουργικές ικανότητες και θέλουν να βάζουν την προσωπική τους πινελιά σε κάθε τομέα που δραστηριοποιούνται. Έχουν ισχυρό ένστικτο και μπορούν να βλέπουν ένα ζήτημα, από πολλές διαφορετικές «οπτικές γωνίες»! Επιθυμούν να κυριαρχεί στη ζωή τους η ομορφιά, η αρμονία και η ισορροπία. Δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην εξωτερική τους εμφάνιση, στο ντύσιμό τους αλλά και στο σώμα τους.  Έχουν  χαρούμενη και αισιόδοξη διάθεση, καλή αίσθηση του χιούμορ  και τους αρέσει να παρακινούν τους ανθρώπους γύρω τους! Είναι ολιγαρκής και δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις από τους ανθρώπους γύρω τους. Έχουν την ικανότητα και μπορούν να συνδυάζουν την λογική με το συναίσθημα.

Ροζ Συμβολίζει: Την αγαθότητα, την τρυφερότητα, τον ρομαντισμό, την φροντίδα, τα παιδιά, τη νεότητα, την ειρήνη, την φιλία, το γυναικείο φύλο, την αγάπη δίχως όρους, την κατανόηση, την ηρεμία, την γλυκύτητα, την ευαισθησία, την αθωότητα, την αυτοεκτίμηση,  την θεραπεία. Μεταδίδει: Το ροζ χρώμα μεταδίδει θετικά συναίσθημα και χαρίζει ελπίδα, έμπνευση, ζεστασιά και άνεση. Δίνει την σιγουριά ότι όλα θα πάνε καλά και απομακρύνει κάθε ίχνος θυμού ή αρνητικού συναισθήματος. Σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, η αποκλειστική χρήση του ροζ χρώματος σε ένα χώρο, φέρνει ηρεμία, χαλαρότητα αλλά δημιουργεί και συναισθηματικές αδυναμίες.  Το ροζ χρώμα, μας κρατά σε επαφή με την αθώα, παιδική πλευρά του χαρακτήρα μας και μας δημιουργεί την ανάγκη για αποδοχή, υποστήριξη και … αγάπη! Προσωπικότητα: Το άτομο που προτιμά το ροζ χρώμα, είναι ευαίσθητο, τρυφερό αλλά και αρκετά ανασφαλές. Έχει ανάγκη από συνεχή φροντίδα, υποστήριξη και θέλει συνέχεια χάδια και τρυφερότητα. Χαρίζει απλόχερα τα συναισθήματά του και προσεγγίζει τους ανθρώπους με ζεστασιά και κατανόηση. Υπερπροστατεύει και κακομαθαίνει τους ανθρώπους που αγαπά, αλλά πολλές φορές τους καταπιέζει με την υπερβολική του αγάπη και φροντίδα. Αντιμετωπίζει την ζωή και τους ανθρώπους με αθωότητα και καλοπροαίρετη διάθεση και έχει πάντα έναν καλό λόγο για όλους! Δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ηλικία του και τα πάει πολύ καλά με τα παιδιά και τους νεότερους ανθρώπους.

Καφέ Συμβολίζει: Το καφέ χρώμα της γης, συμβολίζει την ασφάλεια, την προστασία, τον πλούτο, την δομή, την ενότητα, την οικογένεια, το καθήκον, την υπευθυνότητα, την σοβαρότητα, την πρακτικότητα, την ζεστασιά, την τιμιότητα αλλά και την ποιότητα. Μεταδίδει: Το καφέ χρώμα μας δημιουργεί την ανάγκη να βάλουμε βάσεις στη ζωή μας, να δημιουργήσουμε ένα σταθερές και ασφαλές περιβάλλον. Μας δημιουργεί συναισθήματα ασφάλειας και  σιγουριάς και μας φέρνει πιο κοντά στην οικογένεια, στη φύση, στα ζώα. Καλλιεργεί την αποφασιστικότητα, την αυτοσυγκέντρωση, την αύξηση του πλούτου και είναι ένα από τα χρώματα που λειτουργεί θετικά στην αύξηση του πλούτου και των υλικών αγαθών. Ωθεί στην τελειότητα, στην ολοκλήρωση, στην τάξη και στον έλεγχο … Προσωπικότητα: Το άτομο που λατρεύει το καφέ χρώμα, χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα, υπευθυνότητα και τιμιότητα. Είναι ένα προσγειωμένο και έντιμο άτομο, με αυτοπεποίθηση και αντιμετωπίζει κάθε ζήτημα της ζωής του με ένα πολύ σοβαρό αλλά και ώριμο τρόπο.  Του αρέσει η φύση και φροντίζει πολύ την υγεία του. Δουλεύει σκληρά για να πετύχει τους στόχους του και μπορεί να μπει σε μεγάλο περιορισμό προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.  Θέλει να αποκτήσει υλικά αποκτήματα και το χρήμα είναι πολύ σημαντικό για αυτόν! Είναι πολύ αυστηρός με τον εαυτό του και είναι της άποψης ότι η ζωή είναι σκληρή για αυτό δεν υπάρχουν περιθώρια για επιπολαιότητες. Δεν του αρέσει να αναστατώνεται, για αυτό και προσπαθεί να αποφεύγει τις κακοτοπιές. Είναι λάτρης της δέσμευσης, της οικογένειας και της σταθερότητας.

Λευκό Συμβολίζει: Την αιώνια ομορφιά, την ειρήνη, την αρμονία, τον πνευματισμό,  την απλότητα, την αθωότητα, την αγνότητα, την ολοκλήρωση, την καθαρότητα, την φρεσκάδα, την αλήθεια και  τα νέα ξεκινήματα! Μεταδίδει: Το λευκό χρώμα μεταδίδει συναισθήματα εμπιστοσύνης, ασφάλειας, γνώσης, εμπειρίας αλλά και καθαρότητας, άλλωστε δεν είναι τυχαίο που οι γιατροί φορούν λευκή στολή! Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, η υπερβολική χρήση του λευκού χρώματος, δημιουργεί απομόνωση, μοναξιά και συναισθηματικά κενά!  Το άσπρο χρώμα, σε κάνει να ανοίγεσαι χωρίς ενδοιασμούς, σου εξωτερικεύει κάθε κρυφή σου σκέψη και σε βοηθά να αντιμετωπίσεις τη ζωή και τους ανθρώπους γύρω σου, με τρόπο ξεκάθαρο …Με την χρήση αυτού του χρώματος, ενισχύεται το κίνητρο της δημιουργίας, του νέου ξεκινήματος και της εξέλιξης …. Προσωπικότητα: Τα άτομα που αγαπούν το λευκό χρώμα, θέλουν στη ζωή τους να επικρατεί η τελειότητα. Δίνουν μεγάλη προσοχή στο σώμα τους, δεν θέλουν να παίρνουν περιττό βάρος και προσέχουν πολύ την υγεία τους. Θέλουν να ζουν σε ένα καθαρό και απλό περιβάλλον. Βλέπει πάντα αρκετά μακριά, αυτό σημαίνει ότι δεν στέκεται στο παρελθόν ή στο παρόν, αλλά προγραμματίζει τη ζωή του, με βάση το μέλλον και τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά του. Δεν κάνει σπατάλες και πολλές φορές περιορίζει σημαντικά τα έξοδά του και κάνει αποταμίευση. Θέλει να ζει ανεξάρτητα, χωρίς να πιέζεται ή να περιορίζεται …

Μαύρο Συμβολίζει: Το μυστήριο, το κρυφό, το άγνωστο, την δύναμη,  τον έλεγχο, τα μυστικά, τα βαθύτερα συναισθήματα, την σοβαρότητα, την θλίψη, τον φόβο. Μεταδίδει: Με την χρήση του μαύρου χρώματος, δημιουργούμε μία «ασπίδα» απέναντι στους ανθρώπους που μας περιβάλλουν και προστατεύουμε τον εαυτό μας, από κάθε τι  που περιορίζει ή μας μπλοκάρει. Μας ωθεί να κρατάμε μία μυστική πλευρά, την οποία δεν αποκαλύπτουμε. Δημιουργεί συναισθήματα θλίψης, απομόνωσης, φόβου και ανασφάλειας. Προσωπικότητα: Τα άτομα που λατρεύουν το μαύρο χρώμα, έχουν την ανάγκη της δύναμης, της ανεξαρτησίας και είναι αρκετά αποφασιστικά. Θέλουν να έχουν τον έλεγχο της ζωής τους και δεν αφήνονται εύκολα, σε εφήμερα συναισθήματα αλλά και ανθρώπους που δεν χαρακτηρίζονται από τιμιότητα.  Η σοβαρότητα παίζει κυρίαρχο ρόλο στη ζωή τους και τις περισσότερες φορές θέλουν να κρύψουν τον πόνο ή τα δυσάρεστα συναισθήματα που κρύβουν μέσα τους! Κρατούν πάντα μία μυστική πλευρά του χαρακτήρα τους, που δεν αποκαλύπτουν εύκολα! Αρνούνται να παραδεχτούν τα λάθη τους και δύσκολα αφήνονται στις απλές, καθημερινές χαρές.

oroskopos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *