Το Σαββατοκύριακο της επιτυχίας

Όταν αφιερώνεις 5 ημέρες την εβδομάδα στην εργασία σου είναι λογικό το Σαββατοκύριακο να είναι φορτισμένο με ένα σωρό υποχρεώσεις, αλλά και προσδοκίες. Κι αν ενδόμυχα εύχεσαι να μπορούσες να περάσεις και τις δύο ημέρες κουλουριασμένη με μια κουβέρτα στον καναπέ σου -πιστεύοντας ότι έτσι θα ξεκουραστείς- θα πρέπει να σου αλλάξουμε γνώμη με τη βοήθεια ήδη επιτυχημένων ανθρώπων. Πάρε μια ιδέα από τις αγαπημένες δραστηριότητές τους τα Σαββατοκύριακα και βρες την έμπνευση να αλλάξεις όλη την εβδομάδα σου.

Περνούν χρόνο με τους αγαπημένους τους
Ίσως ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία των επιτυχημένων ανθρώπων και από αυτά που πολύ συχνά παραβλέπουμε, είναι πως έχουν αγαπημένα πρόσωπα δίπλα τους που τους στηρίζουν. Για να διατηρήσεις, όμως, τις σχέσεις σου σε ένα υψηλό επίπεδο οφείλεις να τις καλλιεργείς με κάθε ευκαιρία.

Γυμνάζονται
Δεν είναι μονάχα τα οφέλη της άσκησης στο σώμα σου, είναι κυρίως η πνευματική διαύγεια και η ενέργεια που σου χαρίζει. Αν και θα έπρεπε να έχει θέση στην καθημερινότητά σου, το Σαββατοκύριακο είναι η τέλεια ευκαιρία για να αναπληρώσεις την έλλειψη άσκησης από ολόκληρη την εβδομάδα.

Κοινωνικοποιούνται
Αφήνουν τη ζέστη του σπιτιού για να δουν κόσμο και να ανταλλάξουν ιδέες, να ξεχάσουν την ένταση της εβδομάδας και να βάλουν τη ζωή τους σε προοπτική. Μια ενεργή κοινωνική ζωή μπορεί να αυξήσει τις επικοινωνιακές σου ικανότητες, αλλά και να σου χαρίσει πολύτιμη χαλάρωση και διασκέδαση την ίδια στιγμή.

Κάνουν εθελοντική εργασία
Η εθελοντική εργασία είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ξεφορτωθείς όλη την συσσωρευμένη ένταση της εβδομάδας. Είτε πρόκειται για μια απλή εξυπηρέτηση σε έναν φίλο, είτε για βοήθεια στο κοντινότερο κέντρο αστέγων θα νιώσεις την ικανοποίηση του να βοηθάς κάποιον που σε έχει ανάγκη. Αν, δε, φέρεις μαζί σου τα αγαπημένα σου άτομα θα περάσετε και ποιοτικό χρόνο μαζί.

Σχεδιάζουν το μέλλον
Και με αυτό δεν εννοούμε μόνο τα επαγγελματικά σου σχέδια, αλλά και την ψυχαγωγία σου. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας φτιάξε το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου έτσι ώστε να προλάβεις να τους δεις όλους και να τα κάνεις όλα.

Βρίσκουν το πάθος τους
Τα αγαπημένα σου χόμπι είναι πολύ πιο σημαντικά για την ευημερία σου απ’ότι φαντάζεσαι. Όταν βρίσκεις το χρόνο να ασχοληθείς με κάτι που εμπνέει και σε παθιάζει χαλαρώνεις ουσιαστικά και γεμίζεις αυτοπεποίθηση. Μετά από ένα τέτοιο Σαββατοκύριακο γεμάτο ένταση και χαρά, ποιος θα σταθεί εμπόδιο στους στόχους σου;

Χαλαρώνουν και διαλογίζονται
Το τελευταίο μυστικό όπλο των επιτυχημένων ανθρώπων είναι ο διαλογισμός. Αν είναι δύσκολο να βρεις χρόνο γι’αυτό μέσα στην εβδομάδα, επωφελήσου από τον ελεύθερο χρόνο που σου προσφέρει το Σαββατοκύριακο και πάρε το χρόνο σου για να δεις τη ζωή σου στην πραγματική της διάσταση. Έτσι όχι μόνο θα αισθανθείς περήφανος για τη θέση σου αυτή τη στιγμή αλλά θα πάρεις και δύναμη για να συνεχίσεις την πορεία σου και θα αποβάλλεις όλα τα αρνητικά, περιττά συναισθήματα.

madamefigaro.gr
Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *