Γλυκά των εορτών;Προσοχή και με μέτρο.

Ενόψει των γιορτών ας βάλουμε φρένο στις υπερβολές επειδή μπορούν να μας φιλοδωρήσουν με περιττά κιλά τα οποία δύσκολα φεύγουν…

Μάλιστα οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς σε σύγκριση με τις γυναίκες στην πρόσληψη βάρους σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας που διεξήγαγαν τη σχετική έρευνα.

Οι ερευνητές μελέτησαν 48 άνδρες και 100 γυναίκες 18-65 ετών. Οι μισοί συμμετέχοντες γυμνάζονταν ενώ οι άλλοι μισοί παραδέχθηκαν ότι έκαναν καθιστική ζωή.

Στην περίοδο των εορτών (οι αμερικανοί ήδη εόρτασαν τη γιορτή των ευχαριστιών – thanksgiving) οι εθελοντές πάχυναν κατά ένα κιλό κατά μέσο όρο. Περισσότερο βάρος πήραν όσοι ήταν ήδη πιο παχουλοί στην αρχή της έρευνας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο βαθμός της άσκησης που έκαναν οι συμμετέχοντες δεν επηρέασε το βάρος που πήραν.

Σύμφωνα με την ερευνήτρια δρ Jamie Cooper ο πιθανός λόγος που όσοι ασκούνταν δεν είχαν κάποιο όφελος όσον αφορά το βάρος που πήραν, είναι ότι οι άνθρωποι τελικά προσλάμβαναν περισσότερες θερμίδες με την διατροφή από όσες έκαιγαν με την άσκηση.

Η ερευνήτρια επισήμανε ότι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγουμε τα κιλά των εορτών είναι να είμαστε εγκρατείς κατά την εορταστική περίοδο.

vita.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *